25 Kasım 2015 Çarşamba

Çekmeceler ( Drawers ) ( 2015 ) ( Türkçe Dil Seçenekli )




http://www.sadecebluray.com/portal-haberleri-40/cekmeceler-drawers-2015-turkce-dil-secenekli-4092.html



Deniz 32. yaşını kutladığı doğum gününün gecesinde kanlar içerisinde hastaneye kaldırılır. Hayati tehlikeyi atlatan Denizi yoğun bir psikolojik süreç beklemektedir. Rehabilitasyon merhalesinde sık sık geçmişe döner ve ruhunda, çok derinde kilitli kalmış çekmeceleri açar. Kız çocuğuna nasıl davranacağını tam kestiremeyen bir anne-babanın evinde ergen cinselliğini yaşamaya çalışan Denizin ruhunda o günlerden gelen yaralar bir bir ortaya çıkacaktır.


M.Caner Alper'in, gerçek karakter ve hikayelerden esinlenerek kaleme aldığı film; oyuncu bir anne-babanın kızı olan Denizin etkileyici öyküsünü oyun motiflerinin yardımıyla beyazperdeye aktarıyor. 25 senelik bir hayat hikayesini geriye dönüşlerle anlatan Çekmeceler, seyircisine; 70lerden günümüze uzanan değişik dönemleri dans, dekor, kostüm ve makyajı harmanlayan görsel bir şölenle sunuyor.


Yönetmenliğini Zenne filmiyle yurt içi ve ülke dışında pek çok ödül almış olan M.Caner Alper ve Mehmet Binayın birlikte üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ece Dizdar Tilbe Saran, Taner Birsel ve Nilüfer Açıkalın, Pınar Töre, Tuğrul Tülek, Burak Altay, Gizem Erdem, Yekta Kopan ve Cengiz Coşkun gibi isimler bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder